Εκδόσεις

Εκδόσεις

Meryem Ana (CD) Στ. Ευσταθιάδης, Κ. Αydin, K. Colak, Ι. Αλμασίδης.

Χοροί και Τραγούδια της Μαύρης Θάλασσας (CD) Έκδοση Ελληνικό Σωματείο Οι Μωμόγεροι, Kerim Aydin, Κ. Θεοδοσιάδης, Αλ. Παρχαρίδης, Στ. Νικολαΐδης, Γ. Ιωαννίδης, Κ. Τριανταφυλλίδης.

Λεύκωμα : Φάρος Ποντίων 25 χρόνια 1969-1989

Τα Τραγούδια του Ποντιακού Λαού, Πολύτιμο Κεφάλαιο στη Λαογραφία μας, Στάθη Ευσταθιάδη, Εκδ. Αφων Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη 1982.

Ποντιακό Θέατρο , Έκδ. Φάρος Ποντίων

Κραυγή & Λύτρωση Ποιητική Συλλογή του Στάθη Ευσταθιάδη

Στοχάσκουμαι Ποιητική Συλλογή του Στάθη Ευσαθιάδη

Όλα τα Κάστρα είδα κι όλα γύρισα (Ημερολόγιο 2006)

Ένα συλλεκτικό ημερολόγιο-οδοιπορικό στα νότια παράλια του Ευξείνου Πόντου εκδίδουν ο «Φάρος Ποντίων» και το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι». Πρόκειται στην ουσία για έναν οδηγό αυτογνωσίας, καθώς περιλαμβάνει όλα τα παραλιακά κάστρα, από την «Αθήνα» του Πόντου ως τη Σινώπη.Στην έκδοση παρατίθεται σπάνιο αρχειακό υλικό αλλά και σημερινές φωτογραφίες, καθώς και περιγραφές ιστορικών και άλλων συγγραφέων, από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Ακρίτας Κάστρον Έχτιζεν (Ημερολόγιο 2007)

Είναι το κατά σειράν δεύτερο ημερολόγιο-οδοιπορικό που εκδίδουν εκδίδουν ο «Φάρος Ποντίων» και το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι». Περιλαμβάνει όλα τα Κάστρα των Ακριτών από το Ερζερούμ έως την Κασταμονή, τις ενδιάμεσες πόλεις(Μπαϊπούρτ, Κιμισχανά, Σάταλα, Χερροίανα, Κολωνία, Γαράσαρη, Νεοκαισάρεια, Τσόρουμ, Πιμώλισσα κ.α.), πολλά ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία και σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό, και πολλές παραλλαγές από τον ποντιακό ακριτικό κύκλο. Την επιμέλεια ύλης έχει η Μ.Ευσταθιάδου, την έρευνα τν αρχαίων κειμένων η Ε. Μεντεσίδου και η Σ.Τάνου και το αρχειακό φωτογραφικό υλικό, καθώς και οι φωτογραφίες είναι του Κ. Αλεξανδρίδη.

Εγώ έμουνε μάστορας σ΄Ελλενικά τα κάστρα (Ημερολόγιο 2008)

ΚΑΡΣ (CD) – υπό έκδοση

Είναι υπό έκδοση το νέο CD του Συλλόγου με τίτλο «ΚΑΡΣ». Περιλαμβάνει ανέκδοτα τραγουδια και μελωδίες χορών από την περιοχή του Καρς, καταγραφές από το αρχείο του Στάθη Ευσταθιάδη προσφύγων από το Καρς, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών καταγόμενων από χωριά του Καρς και της χορωδίας του Συλλόγου. Η έκδοση θα περιλαμβάνει ιστορικά, λαογραφικά και στατιστικά στοιχεία για το Καρς.

.end of clearme -->
copyright ©2006 Φάρος Ποντίων
Website created by : Inventics SA